loading...

Stijn Waterval
Dirigent Stijn Waterval

Stijn Waterval (1997) is geboren in een “Rood-nest” en kreeg op 8-jarige leeftijd solfège van Jo Gulikers, waarna hij 2 jaar later begon met trompetlessen bij Koninklijke Harmonie Sainte Cécile. Hier volgde hij trompetles van Antoine Acquisto, Lambert Purnot, Gunther Kerkhofs en Taco van Summeren. Daarnaast heeft hij ook privéles gehad bij Benny Wiame. Als dirigent volgt hij geregeld lessen bij Jan Cober.

Stijn Waterval heeft gespeeld bij JeugdOrkest Nederland (JON), het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO), het Nederlands Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), het Limburgs Jeugd Orkest (LJO), ArkA Symphonie Orkest en verscheidene projectorkesten. Hedendaags is hij actief lid als (solo-) trompettist bij Koninklijke Harmonie Sainte Cécile en Brass Band Limburg.

Als dirigent maakte Stijn zijn debuut als Koperblazers-Instructeur bij het Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile. Sinds november 2018 is hij aangesteld tot dirigent van Les Jeunes de Sainte Cécile. Ook leidt hij verscheidene ensembles.« terug