loading...

Samenstelling

Het Trommel- en Klaroenkorps is één van de twee hoofdgeledingen binnen de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. Dit Jachthoornkorps bestaat uit ca. 40 personen en komt uit in de eredivisie, sectie B1. De eredivisie is de hoogste afdeling in de drumbandsector binnen de Nederlandse muziekbonden. Momenteel staat het korps onder leiding van instructeur Tom Simons en tamboer-maître Nico Dassen.


Trommel- en Klaroenkorps Sainte Cécile

De huidige bezetting van cavalerietrompetten, klaroenen, jachthoorns, bastrompetten, sousafoons en slagwerk bestaat sinds halverwege de jaren 80. Ondanks deze bezetting voor jachthoornkorps hanteert het korps nog steeds zijn oorspronkelijke naam “Trommel- en Klaroenkorps”. Het korps heeft door deze unieke bezetting een speciale klankleur die zowel geschikt is voor buitenoptredens als voor concertoptredens in de concertzaal.

Samen met het Harmonieorkest is het Trommel- en Klaroenkorps verantwoordelijk voor de bekende, majestueuze marsoptredens van Sainte Cécile. Het Trommel- en Klaroenkorps is tijdens deze marsoptredens het gezicht van Sainte Cécile. Natuurinstrumenten vervullen een prominente rol in het Belgische/Franse militaire marsrepertoire en de leden voelen zich verbonden met, en verantwoordelijk voor, de Belgische/Franse tradities van het (marsen)repertoire dat kenmerkend is voor Sainte Cécile.
Het Trommel- en Klaroenkorps heeft in samenwerking met het Harmonieorkest een tweetal fraaie CD's opgenomen: de dubbel-CD “Bronkmuziek in Eijsden” en de CD “International Marches”.

Trommel- Klaroenkorps Sainte Cécile

Naast gezamenlijke optredens met het Harmonieorkest fungeert het Trommel- en Klaroenkorps ook als zelfstandig onderdeel. Het Trommel- en Klaroenkorps is één van de toonaangevende jachthoornkorpsen in Nederland. Sinds de oprichting werden veel mooie resultaten behaald en alle concoursen waren goed voor eerste prijzen of eerste prijzen met lof der jury. Zo werd het Trommel- en Klaroenkorps meerdere malen Limburgs, Nederlands en Europees kampioen.

Niet alleen op concoursen is het korps toonaangevend. Het Trommel- en Klaroenkorps van Sainte Cécile verzorgt jaarlijks enkele fraaie concertoptredens. Het repertoire kan als zeer bijzonder worden beschouwd; een goede balans tussen traditioneel en vernieuwend is daarbij het uitgangspunt. De laatste jaren zijn er meerdere, vernieuwende, composities geschreven in opdracht van dit korps. Hiermee geeft het Trommel- en Klaroenkorps een belangrijke impuls in de uitbreiding en de vernieuwing van het repertoire van deze bijzondere bezetting. Het Trommel- en Klaroenkorps koestert zijn tradities, maar schuwt, op deze manier, ook vernieuwing niet. Dit levert interessante optredens op; zowel concerterend als marcherend. Door haar speciale klankleur, mooie traditionele uniformen, omvang, en vooral de mooie uitvoeringen heeft het Trommel- en Klaroenkorps een uitstekende reputatie opgebouwd. Dit blijkt onder meer uit het feit dat het Trommel- en klaroenkoprs tal van uitnodigingen ontvangt voor aansprekende optredens in binnen- en buitenland

Indien u het Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden zelf wilt aanschouwen, kunt u de agenda raadplegen voor nadere informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. E. Piters .