loading...

Samuel Agustín Aguirre
Jeugdorkest Les Jeunes de Sainte Cécile Eijsden - dirigent Samuel Agustín

Samuel Agustín Aguirre (1993) is geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten op hobo ontwikkelde. Aansluitend startte Samuel met zijn muziek studie in Medellín, de hoofstad van zijn provincie. In Colombia speelde hij hobo in belangrijke harmonie - en symphonieorkesten, met name het ' Jeugd Philharmonisch Orkest van Medellin' en de 'Youth symphonic band of Medellín'. Met dit orkest nam Samuel deel aan een Europese Tour met als hoogtepunt het Wereld Muziek Concours 2013 in Kerkrade.

Momenteel studeert hij aan het Conservatorium Maastricht de studie HaFa-directie bij Jan Cober en hobo bij Marc Schaeferdiek en Ralph van Daal.
Samuel kreeg in 2014 de "Hogeschool Zuyd Excellence Scholarship" -beurs voor zijn excellente muzikale prestaties en uitstekende motivatie. In April 2015 kreeg hij de "André Rieu Aanmoedigingprijs" vanwege zijn muzikale talenten.

Samuel is sinds 2014 hoboist en hobo-docent bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden. Tevens is hij bij Sainte Cécile project-dirigent van jeugdorkest Les Jeunes de Sainte Cécile.                                                                                                                                                                      « terug

// 20180803 - MDU Disabled - replaced with new code below // //