loading...

ANBI-gegevens
© Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden optreden André Rieu Zomeravondconcerten Maastricht

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat voor giften, legaten en erfstellingen voor zowel u (gever) als ons (ontvanger) bepaalde belastingvoordelen hangen. Hieronder vindt u alle gegevens met betrekking tot de Culturele ANBI-status van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile, zoals ook wettelijk voorgeschreven.

RSIN/Fiscaal nummer:    30.41.359

Contactgegevens:             Bezoekadres:
                                          Klik hier voor de bezoeklocatie

                                          Postadres:
                                          Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
                                          Breusterstraat 23
                                          6245 EG Eijsden (NL) 
                                          E-mail: secretaris@saintececile.nl
                                          Telefoon: +31(0)6 52 76 77 03

Bestuurssamenstelling                                     

Dagelijks bestuur
 Dhr. A. Janssen (voorzitter)  Dhr. E. Piters (Trommel- en Klaroenkorps)
 Dhr. J. Rutten (secretaris)  Dhr. G. Rutten (penningmeester)
Algemeen Bestuur
 Dhr. M. Jacobs  Dhr. M. Rasquin
 Dhr. J. Jacobs  Dhr. D. Dassen
 Dhr. F. Wolfs  Dhr. J. Rompelberg
 Mevr. E. Stevens  Dhr. H. Rompelberg
 Dhr. J. Warnier  Dhr. B. van Laar
 Mevr. N. Crapels

Doelstelling:
De doelstelling van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile is het uitvoeren van symfonische blaasmuziek en slagwerk/klaroen- en jachthoornmuziek op een hoog muzikaal niveau en, gekoppeld daaraan, het vervullen van een muzikaal educatieve en sociale functie voor haar leden, sympathisanten en liefhebbers van de symfonische blaasmuziek en slagwerk/klaroen- en jachthoornmuziek.                  

Beleidsplan (hoofdlijn): 
Koninklijke Harmonie Sainte Cécile streeft naar het verwezenlijken van hoogwaardige concerten zowel nationaal als internationaal. Hierbij levert de vereniging in hoofdzaak een culturele en sociale bijdrage aan de samenleving in de brede zin van het woord. De concerten en optredens zijn divers van aard. Benefietconcerten vormen  een belangrijk onderdeel van het jaarprogramma. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile wil zich manifesteren als trendzetter in de wereld van de symfonische blaasmuziek. Tevens biedt de vereniging een toekomst aan talentontwikkeling en muziekeducatie voor jeugdigen en jongeren.
De vereniging werft gelden via: Giften, subsidies, fondsen, sponsoring, donaties en overige inkomsten.

De vereniging initieert vernieuwingen in de symfonische blaasmuziek. Zij experimenteert met muzikale uitdagingen door enerzijds de keuze voor innovatieve muziekcomposities en anderzijds de samenwerking te zoeken met vertolkers van niet voor de hand liggende muziekstijlen zoals zangkoren, poporkesten, solisten, enz.

Periodiek neemt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile deel aan prestigieuze podia en festivals in het buitenland waarbij sprake is van een intensieve uitwisseling tussen (muziek) culturen. Eveneens manifesteert de vereniging zich zowel op belangrijke concertpodia als op grote nationale publieksmanifestaties.

Dit beleidsplan wordt jaarlijks vertaald naar een concreet programma en repertoirekeuze. In dit kader staan voor het jaar 2018 voorshands de volgende activiteiten gepland:- concert in de reeks Verrassende Ontmoetingen in Tilburg; begeleiding van André Rieu tijdens de Zomerconcerten in Maastricht; een aantal cross-over concerten tussen symfonische blaasmuziek en symfonische rock; Herdenkingsconcert 100-jaar bevrijding 1e Wereldoorlog te Visé.         

© Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden concert viering 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht

Beloningsbeleid:
Alle bestuursleden zijn onbezoldigde vrijwilligers. Muziekdocenten, instructeur en dirigenten worden beloond conform de richtlijnen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten in 2017:      

 04 januari Nieuwjaarsconcert in concertzaal Theaters te Tilburg. Het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile mmv sopraan Claudia Couwenbergh en tenor Pascal Pittie vulde het programma in met een uitvoering van “Dinner for One’, een traditioneel Engels theaterstuk gepresenteerd in een nieuw jasje.
05 januari Nieuwjaarsconcert in Cultureel Centrum Eijsden. Het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile mmv sopraan Claudia Couwenbergh en tenor Pascal Pittie vulde het programma in met een uitvoering van “Dinner for One’, een traditioneel Engels theaterstuk gepresenteerd in een nieuw jasje.
29 maart Concert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile in samenwerking met Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer o.l.v. Fried Dobbelstein in Cultureel Centrum Eijsden. Sainte Cécile concerteerde met medewerking van solist Roy Hovens.
12 april

Concert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile in samenwerking met  harmonie Volksgalm Zichen-Zussen-Bolder o.l.v. Frenk Rouschop in het Panhuis te Riemst, België.  Sainte Cécile concerteerde met medewerking van solist Roy Hovens.

21 april Deelname aan Onze Lieve Vrouwe "Sterre der Zee"- processie te Maastricht.
26 april Het Trommel- en Klaroenkorps en het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile onder leiding van Tamboer Maître Nico Dassen verzorgden een feestelijke muzikale rondgang door de kern Eijsden ter ere van de nationale feestdag Koningsdag 2016.
 2-3-4 mei Concertreis van het opleidingsorkest "Les Jeunes de Sainte Cécile" naar Gent, België. 3 mei concert o.l.v. Inge Alberti in de Sint Baafskathedraal en op 4 mei een concert op de Vismarkt in Gent.
28 mei Voorjaarsconcert Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile met medewerking van drumband Fanfare Sint Caecilia uit Schimmert. Popmuziek ,Latin, Filmmuziek, een vleugje Klassiek, Visueel én humoristisch entertainment passeerden de revue. 
8 juni Pinksterconcert in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht met medewerking van solist Roy Hovens, het saxofoonensemble, Vocalgroup Seven en Paul Voncken en met tekstvoordrachten van Wiebe Bijker. Een concert met als thema “Ontmoeting”. Een vernieuwende invulling met speciale decors, uitgekiende beeldprojecties en gevarieerde belichting op het toneel.
22-23 juni Deelname Bronkprocessie en Bronkdagen in kernen Eijsden
6-7 juli Deelname Bronkprocessie en Bronkdagen in kern Oost-Maarland
4-5-6 juli

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile treedt op in het voorprogramma van André Rieu en zijn Johann Strauss orkest tijdens de Zomeravondconcerten op het Vrijhof in Maastricht

11-12 juli Koninklijke Harmonie Sainte Cécile treedt op in het voorprogramma van André Rieu en zijn Johann Strauss orkest tijdens de Zomeravondconcerten op het Vrijhof in Maastricht
18-19-20 juli Koninklijke Harmonie Sainte Cécile treedt op in het voorprogramma van André Rieu en zijn Johann Strauss orkest tijdens de Zomeravondconcerten op het Vrijhof in Maastricht
3 oktober Tijdens het Orgelfestival in de kerk Eglise Notre Dame du Mont Carmel te Visé, België, concerteerden diverse harmonie-ensembles o.l.v. dirigent Jan Cober i.s.m. organiste Evgeniya Galyan.
11 oktober Sainte Cécile Trofee, solistenconcours met beoordeling Talentontwikkeling
09 november Uitwisselingsconcert In het Gemeenschapshuis "de Bunt" te Someren-Heide met Drumband Fanfare St. Jozef Someren-Heide, en de percussiegroep van Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert en het Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. Ad Triepels.
14-16 en 21-23 november Deelname diverse harmonie-ensembles aan Biënnale WMC te Kerkrade
22 november

Concert in de St. Theresiakerk te Maastricht in samenwerking met het Mannenkoor Borgharen Maastricht o.l.v. Roger Moens. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile concerteerde met solistische medewerking van de Russische sopraan Olga Adamovich.

30 november Opluisteren intocht Sinterklaas in Eijsden
20 december Rabo-Kerstconcert door Jeugdorkest "Les Jeunes de Sainte Cécile" o.l.v. Inge Alberti. Dit concert werd ondersteund met visuele aspecten zoals diapresentatie, schimmenspel en lezingen.
27-28-29 december 25e Muziekkamp in de Kalei te Dilsen Stokkum, België.

         

Financiële verantwoording: 
    Klik op onderstaande link voor de jaarrekeningen: 2017; 2016; 2015; 2014; 2013; 2012


Financiële gegevens ANBI-status Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden Financiële gegevens ANBI-status Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden (489 kb)

// 20180803 - MDU Disabled - replaced with new code below // //